OK Go har laget et par musikkvideoer utenom det vanlige. Noen enkle – noen komplekse. Men såpass fasinerende at de “går virale”. Filmen over er en ekstremt kompleks Rube Goldberg Machine hvor alt er filmet i en sekvens, og det er utrolig fasinerende å se på – og tenke over – alt som har måttet klaffe i prosessen.

Musikkvideoen er et godt eksempel på å skape noe som er så unikt at folk ønsker å dele det. This too shall pass har i skrivende stund nesten 30 millioner visninger. En av deres forrige musikkvideoer var banalt enkel, men samtidig interessant – bandet danser på seks 3D-møller gjennom hele sangen (7.6 millioner visninger) med musikkvideoen Here It Goes Again.

Se også TED Talken “Adam Sadowsky Engineers a Viral Music Video” for mer av bakgrunnshistorien.

I går skrev vg.no om det norske bandet Cold Mailman som sammen med musikkvideoregissør André Chocron har laget en norsk utenom-det-vanlige-musikkvideo; en timelapsevideo hvor blokkene i Grorudalen danser i takt med musikken. Foreløpig har videoen over 100 000 visninger, men noe sier meg at det kan bli langt mer.

Slike kreative musikkvideoer gir meg ikke akkurat nye ideer jeg kan ta med meg inn i bankverden – men det er god motivasjon til å skape noe som er så unikt og interessant at folk ønsker å dele det.

Kilde, video i header: YouTube.com

Haakon

Working with digital products and services at SpareBank 1 and SpareBank 1 SMN. Lives in Trondheim, but Vardø born and bred.

read more

Leave a Reply