Haakon Har jobbet 25 år med digitale produkter i grensesnittet mellom teknologi, strategi, markedsføring og brukeropplevelse. Var med på å starte Spleis, og jobber nå med VM på ski.

Pilot på «Skjær vekk skiten – en podkast om produktledelse». Vil du ha en hel sesong?

2 min read

Nå er de to første pilotepisodene på den nye podkastserien «Skjær vekk skiten» tilgengelig på Soundcloud. Det er opp til deg om det blir flere episoder.

I podkastserien skal jeg snakke med produkthoder for å ta et dypdykk i den kaotiske verden der produkter skapes. Tema vil spenne fra teknologi, markedsføring, skalering og vekst, til strategi, kultur, kaos og kontroll. Det skal handle alt fra innovasjon til forvaltning, fra folk til teknologi.

Rett og slett om produktledelse. Podkasten skal gå i dybden for å og diskutere problemstillinger relevant for produktteam og produktselskap.

Podkasten er for deg som lager eller har ansvar for digitale produkter – eller bare er nysgjerrig på fagfeltet. Du kan være en produktleder i en CEO-rolle – eller du kan ta en bottom-up-tilnærming fra en rolle som utvikler eller designer i et produktteam. Eller noe et sted i mellom.

I podkasten satser jeg på gode historier fra fine gjester, som skal summeres opp i tydelige poeng du kan lære noe av. Jeg skal etter beste evne fokusere og prioritere for å få fram det aller viktigste.

Skjær vekk skiten, som vi sier på godt nordnorsk.

Podkasten «Skjær vekk skiten» skal folkefinansieres, og om du vil være med på å gi fødselshjelp til en hel sesong med podkasten, gå til spleis.no/produktledelse

Les også: En spleis for å teste interesse for en ny podkast om produktledelse

Episode 1: Produktledelse er motgiften til innovasjonsteater

Gjesten er Thomas Allan Nygaard, produktsjef i SpareBank 1.

Les blogginnegget med samme tittel, «Produktledelse er motgiften til innovasjonsteater»

Episode 2: Fra prosjekt til produkt

Gjesten er (fortsatt) Thomas Allan Nygaard.

Les blogginnlegget «Produktutvikling i store organisasjoner – fra prosjekt til produkt»

Det er opp til deg om det kommer en hel sesong

Disse to første episodene er laget som en MVP. Det har vært fokus på det viktigste – innholdet – for å finne ut om det er et publikum for en podkast om produktledelse, på norsk. Piloten er tatt opp med en iPhone, og klippet sammen i et gratisverktøy.

Jeg har jobbete tre år med folkefinansiering, og det er på tide å «walk-the-walk». Så derfor har eg laget en spleis, altså en folkefinansieringskampanje, for å sjekke om det er et publikum som vil ha en hel sesong «Skjær vekk skiten» .

Her denne podkasten et stort nok publikum med folk sol er villig til å gi noen tiere, eller en hundrelapp, for å være med på å realisere podkastserien?

Du har også muligheten til å skaffe deg eksklusive belønninger. Vi snakker kopper, stickers, takk på podkasten, bestemme tema for en episode, eller sponsing. Gå inn på spleis.no/produktledelse for å se alle belønningene.

Hvis det samles inn mer enn 5000 kroner så vil det bli flere episoder – og pengene vil brukes til utstyr som hever lydkvaliteten og nivået på podkasten.

Det viktigste for meg er at det er mange givere – så om du chipper inn med noen kroner så setter jeg stor pris på det!

Hør bonusepisoden hvor jeg snakker om hvorfor jeg vil lage en spleis for å ha folkefinansiert fødselshjelp

Mulige tema for kommende episoder

 • Skaleringssmerter ved eksplosiv vekst
 • Markedsføringsfagets svar på lean-startup
 • Å designe i høy fart
 • Mytene om bygge-måle-lære
 • Feile fort og feile ofte – men har vi alltid tid til det?
 • Er OKR bare enda et nytt målstyringsrammeverk?
 • Hjørnesteiner i beste produktteamenes kultur
 • Risikostyring et premiss for høy fart i en corporate startup
 • Å rekruttere produktfolk
 • Hvilken vekstmotor driver veksten i ditt produkt?
 • Forskjellen på å være kundedrevet – og på å nesten være det
Cover art!
Haakon Har jobbet 25 år med digitale produkter i grensesnittet mellom teknologi, strategi, markedsføring og brukeropplevelse. Var med på å starte Spleis, og jobber nå med VM på ski.

Episode 5: Forretningsmodellering med lean canvas

Dagens gjest er Mads Mobæk, gründeren bak en nylig lansert todo-app som heter Mente. Mads har i 10 år vært utvikler i konsulentbransjen, hvor...
Haakon
21 sec read

Episode 4: Veksthacking ER produktutvikling

Dagens gjest er Lars Kristian Flem, kreativ leder i Bekk, hvor vi skal snakke om veksthacking i praktisk produktutvikling. Ekspertene og foredragsholderne på growth...
Haakon
16 sec read

Episode 3: Hjelp, vi er på hjemmekontor!

Å lage digitale produkter og tjenester skjer jo ofte i kryssfunksjonelle team hvor det meste handler om samarbeid. Vi idemyldrer, diskuterer, analyserer, deler innsikt...
Haakon
25 sec read

2 Replies to “Pilot på «Skjær vekk skiten – en podkast om produktledelse». Vil du…”

Comments are closed.

Få en e-post hver gang en ny episode av Skjær vekk skiten slippes.